Τάρτα λεμονιού με φύλλο κουρού και σαντίγι με δυόσμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Για την κρέμα λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι και το corn flour. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να δέσει η κρέμα λεμονιού.

 

Όταν η κρέμα λεμονιού δέσει, προσθέτουμε ένα-ένα τα κυβάκια, περιμένοντας πρώτα να ομογενοποιηθεί το ένα πριν προσθέσουμε το άλλο. Όταν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο στην κρέμα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Απλώνουμε την ζύμη σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 22-24 εκ., την τρυπάμε ελαφρώς σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά. Αποσύρουμε την τάρτα από τον φούρνο, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού στην τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-14 λεπτά.

 

Αποσύρουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα πριν την σερβίρουμε.
Για την σαντιγί σε ένα multi τοποθετούμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και τα φύλλα του δυόσμου και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Τοποθετείτε στον κάδο ενός μίξερ την κρέμα με τον δυόσμο και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε, με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.