Τάρτα με Χόρτα, Ανθότυρο και Γραβιέρα με Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Αλείφουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

 

Για τη γέμιση: σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και 100 ml νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν και να «πιούν» το νερό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 

Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, 2-3 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά. Αφού είναι ακόμη χλιαρό, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Ανακατεύουμε πάλι, ελαφρώς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αδειάζουμε τη γέμιση στην άδεια και άψητη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.

 

Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το απλό σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει η γέμιση. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.