Αν θέλεις να φτιάξεις μια διαφορετική, πιο ελαφριά και αρωματική εκδοχή της αγαπημένης τυρόπιτας, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Ο συνδυασμός φέτας, ανθότυρου, νωπών τυριών και φρέσκου δυόσμου χαρίζει μοναδική γεύση και δροσιά σε κάθε μπουκιά. Είναι ιδανική για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό στο τραπέζι, και σίγουρα θα την ξαναφτιάξεις.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα µεγάλο µπολ τρίβουµε τα τυριά, προσθέτουµε δύο αυγά, τον δυόσµο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε µε ένα πιρούνι.
Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε τα μισά φύλλα από το Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, ένα ένα, λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
Απλώνουµε τη γέµιση οµοιόµορφα και φέρνουµε προς τα µέσα τις άκρες των φύλλων. Καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουµε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα µέσα.
Χτυπάµε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα. Αφήνουµε για 10΄ να απορροφηθεί το µείγµα και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45΄ ή µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή. Κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.