Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζουμε το καταΐφι από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για την πίτα
Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε τα τρίμματα φέτας και ανθότυρου και χτυπάτε τους κρόκους με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε τη φέτα, το ανθότυρο και λίγο πιπέρι μέσα στους κρόκους και ανακατεύετε. Κατόπιν με απαλές κινήσεις προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Για την πίτα
Αρχίζετε το στρώσιμο των φύλλων. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ, σε όλα τα τοιχώματά της. Βάζετε το πρώτο φύλλο πάνω στη φόρμα και το πιέζετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα με το μαχαίρι το μικρό κυκλικό κομμάτι από το κέντρο της φόρμας
του κέικ. Κατόπιν το στρώνετε.
Για την πίτα
Επαναλαμβάνετε με 3 ακόμη φύλλα, βουτυρώνοντας εναλλάξ και αφήνοντας τις άκρες των φύλλων να εξέχουν από τη φόρμα. Βάζετε σε όλη την επιφάνεια των στρωμένων φύλλων λίγο από το μείγμα και καλύπτετε με νέο βουτυρωμένο φύλλο. Συνεχίζετε τη διαδικασία εναλλάσσοντας φύλλο και γέμιση κρατώντας ένα φύλλο για την επιφάνεια της πίτας.
Για την πίτα
Πριν στρώσετε το τελευταίο φύλλο, βάζετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν μέσα στη φόρμα βουτυρώνοντας καλά. Από πάνω απλώνετε το τελευταίο φύλλο, αφού αφαιρέσετε και πάλι το μικρό κυκλικό κομμάτι από το κέντρο της φόρμας. Αλείφετε με βούτυρο και με λίγο αυγό.
Για την πίτα
Ψήνετε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα και 15’ περίπου στους 180°C και αφού τη σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζετε την πίτα και συνεχίζετε
το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν κρυώσει, βάζετε μια πιατέλα πάνω απ’ τη φόρμα, ξεφορμάρετε την πίτα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 3.8 / 5. Vote count: 34
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.