Τυρόπιτα με 3 Τυριά & Γιαούρτι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Κρέμα: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα, το σιµιγδάλι, το αλεύρι και φέρνουµε σε βρασµό ανακατεύοντας συνεχώς.

 

Όταν το µίγµα πήξει και πάρει τη µορφή κρέµας, αφαιρούµε από τη φωτιά και αφήνουµε να πέσει λίγο η θερµοκρασία.

 

Έπειτα προσθέτουµε τα 3 αυγά, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε.

 

Ανοίγουμε τη συσκευασία Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη. Απλώνουµε το ένα φύλλο σε λαδωµένο στρογγυλό ταψί και προσθέτουµε από πάνω την παχύρρευστη κρέµα. Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου για να αγκαλιάσουν ελαφρώς την κρέµα.

 

Χτυπάµε τα δύο αυγά και περιχύνουµε την πίτα. Απλώνουµε µε το χέρι µας καλά το αυγό, να καλύψει όλη την επιφάνεια.

 

Περιχύνουµε με ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50΄.

 

Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρά για να σταθεροποιηθεί η κρέµα. Κόβουµε και σερβίρουµε.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.