Πίτα µε µπρόκολο & κατσικίσιο τυρί

Πίτα µε µπρόκολο & κατσικίσιο τυρί

1 ώρα & 15 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

ΓΈΜΙΣΗ: Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε καλά αλατισµένο νερό, ρίχνουµε τα µπουκετάκια του µπρόκολου, χωρίς το σκληρό κοτσάνι, και τα βράζουµε για 20΄. Κρατάµε 3-4 µπουκετάκια στην άκρη και λιώνουµε το υπόλοιπο µπρόκολο µε ένα πιρούνι ή στο µπλέντερ.

Βήμα 2

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα µπολ χτυπάµε τα αυγά µε έναν αυγοδάρτη, προσθέτουµε το κατσικίσιο τυρί, το λιωµένο µπρόκολο, το αλάτι και τα φρεσκοτριµµένα πιπέρια. Ανακατεύουµε πολύ καλά και δοκιµάζουµε για το αλάτι.

Βήμα 3
Θα χρειαστούμε το ένα φύλλο κουρού (το άλλο το αποθηκεύουμε για μελλοντική χρήση). Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε με τη ζύμη τη βάση και τα πλαινά του. Αδειάζουµε τη γέµιση πάνω από τη ζύµη και στολίζουµε µε τα µπουκετάκια του µπρόκολου που έχουµε κρατήσει.

Βήμα 4
Ψήνουµε για 45΄-50΄ µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το κατσικίσιο τυρί να βγάλει τα ωραία γαλατένια αρώματά του. ΝΤ.Ν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

•    λίγο βούτυρο λιωμένο, για το σκεύος
•    1 κρόκο αυγού
•    50 ml γάλα
•    ½ κ.γ. αλάτι
•    ½ κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

•    700 γρ. µπρόκολο, σε μπουκετάκια
•    2 αυγά
•    350 γρ. κατσικίσιο τυρί άλμης, θρυµµατισµένο
•    αλάτι
•    διάφορα πιπέρια φρεσκοτριµµένα