Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες & κοτόπουλο

Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες & κοτόπουλο

3 ώρες
Για 4-6 άτομα
Μέτριας ευκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας ευκολίας

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 5΄. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις σοτάρουμε για 1΄. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να βράσουν το ζυμαρικό και το κοτόπουλο και να χυλώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον μαντανό και το σχοινόπρασο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 2

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού αφήνοντας να προεξέχει από τα πλανά του σκεύους. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες του πρώτου φύλλου προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί ένα χοντρό στεφάνι (κόθρος).

Βήμα 3

Αλείφουμε την πίτα με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα 50΄-55΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη, 650 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
800 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κυβάκια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. χυλοπίτες ψιλές
3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο