
Τυροπιτάκια φούρνου με ανθότυρο, μέλι & σάλτσα μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Τοποθετήστε σε 2 λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 2
Ετοιμάστε τη γέμιση. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ανθότυρο, το μέλι, τα αυγά και την κανέλα. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Βήμα 3
Φτιάξτε τη σάλτσα μαστίχας. Βάλτε σε μπολ το μασκαρπόνε, το μέλι κι το λικέρ μαστίχας. Χτυπήστε τα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βήμα 4
Μοντάρετε τα τυροπιτάκια. Βάλτε το φύλλο κουρού πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα τετράγωνο κουπ πατ (8×8 εκ.) κόψτε το φύλλο σε επιμέρους κομμάτια. Βάλτε στο κέντρο κάθε φύλλου μία κουταλιά από τη γέμιση και κλείστε το σχηματίζοντας τρίγωνο. Τοποθετήστε τα στις λαμαρίνες φροντίζοντας να έχουν 2-3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά, χτυπήστε τα ελαφρά με αυγοδάρτη και στη συνέχεια με ένα πινέλο περάστε την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια. Ψήστε για 40΄-45΄ μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα τυροπιτάκια ζεστά σε μια πιατέλα, βάζοντας δίπλα ένα μπολ με τη σάλτσα μαστίχας.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 πακέτο Ζύμη κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ 650 γρ.
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
Για τη γέμιση
1 κιλό ανθότυρο
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
Για τη σάλτσα μαστίχας
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
90ml λικέρ μαστίχας