Τρίγωνα πιτάκια γεμιστά με σοκολάτα και μαρμελάδα πορτοκάλι

Τρίγωνα πιτάκια γεμιστά με σοκολάτα και μαρμελάδα πορτοκάλι

50 λεπτά
Για 40 τρίγωνα περίπου
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες με πλά- τος 5-6 εκ. (βγαίνουν 7 λωρίδες για κάθε φύλλο και συνολικά περίπου 100 λωρίδες). Τις αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 2

Στη στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγα κομματάκια σοκολάτας και 1 κουταλάκι μαρμελάδα. Διπλώνουμε χιαστί κάθε λωρίδα μέ- χρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη της, φτιάχνοντας τρίγωνα πιτάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σε σχετικά χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για 2-3 λεπτά κάθε δόση, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε χλιαρά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  • λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
  • άφθονο σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Γέμιση

  • 400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 360 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι