Ανοιχτή πίτα με αγκινάρες και μπέικον

Ανοιχτή πίτα με αγκινάρες και μπέικον

Για μια ταρτιέρα 26 εκ.
εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ξεπαγώνετε το φύλλο κρούστας για πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αλείφετε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σουρώνοντάς το ελαφρά. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε με άλλα 5 – 6 φύλλα (αφήνετε τις άκρες από κάποια φύλλα να εξέχουν).

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 4 κ. σούπας λεμόνι και ρίχνετε τις αγκινάρες. Τις μαγειρεύετε για 10 – 12 λεπτά και τις σουρώνετε καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μπέικον και τις αγκινάρες. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτετε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες στην ταρτιέρα και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε για 25 – 30 λεπτά.

 Tip:

Σε αυτή την συνταγή χρειάζονται 5 με 6 φύλλα κρούστας για πίτες. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε διπλή δόση γέμισης και να φτιάξετε δυο τάρτες, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες.

Μυστικά και τεχνικές για τις δημιουργίες σας!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

4 – 5 αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης
4 κ. σούπας λεμόνι
150 γρ. μπέικον (κομμάτι), κομμένο σε κύβους
3 – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 αυγά
1 κ. σούπας βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας μάραθος ή άνηθος
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι