Τυρόπιτα με Αγκινάρες σε χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε κατσαρόλα με το λάδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις γυρίζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

 

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά, τα αβγά χτυπημένα και τις αγκινάρες. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, ραντίζοντάς τα ανάμεσα με ελαιόλαδο, τοποθετούμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα κατά τον ίδιο τρόπο.

 

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.