Ανοιχτή Κολοκυθόπιτα με Τυριά και Κουκουνάρι με σφολιάτα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο Σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Περνάμε από τρίφτη τα κολοκυθάκια (κρατώντας 1-2 που τα κόβουμε σε λεπτές φέτες). Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1½-2 ώρες.

 

Τρίβουμε σε μπολ τα τυριά μας, προσθέτουμε τα αβγά, τη φρυγανιά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα.

 

Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, τοποθετούμε από πάνω τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και σκορπίζουμε το κουκουνάρι (προαιρετικά το καβουρδίζουμε ελαφρά).

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 1 ώρα περίπου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.