Μανιταρόπιτα με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεµµυδάκια µαζί µε όλα µανιτάρια και το σκόρδο µέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον µαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.

 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και βουτυρώνουμε ένα µακρόστενο ταψάκι. Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη ζύµη µε πιρούνι σε διάφορα σηµεία.

 

Χτυπάμε τα αβγά µε το γιαούρτι και προσθέτουμε το τριµµένο κασέρι. Ρίχνουμε και το μείγμα των µανιταριών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το τελικό μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζουμε την πίτα µε το δεύτερο φύλλο.

 

Κόβουμε τη ζύµη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και αφού βρέξουμε περιμετρικά τη ζύµη, την πιάνουμε µε τις άκρες του κάτω φύλλου της σφολιάτας και πιέζουμε µε τα δάχτυλα να ενωθούν. Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

 

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κοµµάτια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.1 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.