Παστουρμαδόπιτα με σως γιαουρτιού από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κασέρι. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση (αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι) και τις στύβουμε μέσα σε ένα μπολ. Θέλουμε να φύγουν όλα τα ζουμιά και τα σποράκια τους. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη και σκουπίζουμε τις τομάτες με ένα χαρτί ώστε να φύγει η υγρασία. Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά. Προσθέτουμε στο μπολ ελαιόλαδο, πολύ πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.

 

Σε ένα ταψάκι (25×35 εκ.) που έχουμε βάλει λαδόκολλα, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά (αφήνουμε λίγο κενό στις άκρες από την σφολιάτα για να κολλήσει από πάνω η άλλη σφολιάτα). Αλείφουμε με το αβγό γύρω-γύρω από την σφολιάτα. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και πατάμε καλά με ένα πιρούνι να κολλήσουν οι άκρες. Θέλουμε να κολλήσουν καλά τα φύλλα για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

 

Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο αβγό και τρυπάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το πάνω φύλλο της πίτας. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο από πάνω την παστουρμαδόπιτα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τον δυόσμο και σερβίρουμε μαζί με την πίτα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.