ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για τη ζύμη 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη ζύμη 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (για τάρτες ή απλό) με 24-26 εκ. διάμετρο και 3-4 εκ. βάθος. Απλώνουμε τη ζύμη και την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα, ώστε να κάτσει καλά στο ταψί και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να κρατήσει καλά το σχήμα της.

Για τη ζύμη 

Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της πίτας, με 15-20 πιρουνιές απλωμένες. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο πρέπει να την καλύπτει. Πάνω στο αλουμινόχαρτο τοποθετούμε ξερά ρεβίθια, φασόλια ή κάποιο άλλου είδους όσπριο, ίσα-ίσα να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Τα όσπρια θα παίξουν τον ρόλο του βαριδιού ώστε η πίτα να μην φουσκώσει.

Για τη ζύμη 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και ψήνουμε το φύλλο με τα όσπρια, χωρίς την γέμιση για 15′. Βγάζουμε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλα 5′. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15’. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Για τη ζύμη 

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα. Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, και μια μύτη μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη ζύμη 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 160°C στον αέρα μέχρι τα πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.

Για τη ζύμη 

Την αφήνουμε σε ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά μπορούμε να την απολαύσουμε. Τρώγεται και κατευθείαν από το ψυγείο!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.