Kιουνεφέ ρολάκια με φιστίκια

Kιουνεφέ ρολάκια με φιστίκια

1 ώρα
Yλικά για 15 ρολάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ξαίνετε το καταΐφι για να αφρατέψει. Το απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και περιχύνετε το καταΐφι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γλυκό τυρί και το ανακατεύετε με το γάλα και την αρωματισμένη ζάχαρη.

Βήμα 2

Παίρνετε μια ποσότητα καταϊφιού και τη στρώνετε σαν λωρίδα στο τραπέζι. Βάζετε στην άκρη της λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα του τυριού και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φτιάχνοντας συνολικά 15 μικρά κιουνεφέ. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 3

Ψήνετε τα κιουνεφέ στους 150°-160°C για 35’-40’, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε κρύα. Όταν πρόκειται να τα σερβίρετε ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού 6’-7’. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε τα κιουνεφέ και τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντάς τα με φιστίκια.

Ιδέα

Όση ώρα ετοιμάζετε τα ρολάκια να έχετε το καταΐφι σκεπασμένο με πετσέτα για να μη στεγνώσει.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο καταΐφι Χρυσή Ζύμη
τυρί φρέσκο γλυκό
(ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα), κομματιασμένο
100 ml γάλα
2 φακελάκια ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
η φλούδα 1 λεμονιού
ο χυμός 1/2 λεμονιού
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) ψιλοκομμένα

Mmmmmmm! Αυτή η συνταγή είναι πεντανόστιμη!

Pirouni