Τυρόπιτα Καταΐφι με 4 τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C στον αέρα. Σε ένα μπολ τρίβουμε το μετσοβόνε, βάζουμε τη γκούντα, την παρμεζάνα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Ξάνουμε πολύ καλά το καταΐφι μας μέχρι να πάρει μια αέρινη υφή.  

 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25×35 εκ. και απλώνουμε το μισό καταΐφι σε όλη την επιφάνειά του. Απλώνουμε όλη γέμιση πάνω από το καταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό 1 εκ. περιμετρικά. Απλώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σταματήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία και να ψήσουμε την τυρόπιτα στους 160°C για 1 ώρα.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον για 30 λεπτά.  Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.