Μπουγάτσα σοκολατένια

Μπουγάτσα σοκολατένια

Για ένα μεγάλο ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε το 1 λίτρο γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέτουμε και το ½ φλιτζ. γάλα. Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας βουτύρου από τη συσκευασία τους. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε κομμάτια ώστε να μην μας διαλυθεί η σφολιάτα. Βάζουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή να ροδίσει.

Βήμα 3

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο που έχουμε κοσκινίσει μαζί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 λίτρο γάλα + ½ φλιτζ. γάλα
1 κάψουλα βανιλίνη
1 φλιτζ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουβερτούρα (125 γρ.), ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας κακάο