Σφολιατίνες με Πραλίνα από τον Άκη Πετρετζίκη με σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C. Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας. Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.

 

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας. Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας. Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.

 

Με ένα πινέλο αφαιρούμε όσο παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει. Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε. Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες, σχηματίζοντας μία πλεξούδα. Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε τη σφολιάτα μας. Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.

 

Μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψάκι μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες. Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αβγού και 1 κ.γ νερό. Πασπαλίζουμε με φουντούκια. Βάζουμε σε ψηλή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε. Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για Σφολιατίνες με Πραλίνα από τον Άκη Πετρετζίκη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.