Mπατόν με Σοκολάτα με σφολιάτα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και μετά κάθετα σε 5 λωρίδες. Αλείφουμε με βούτυρο κάθε κομμάτι ζύμης, μοιράζουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας.

 

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μπροστά μας, πιάνουμε τις δύο διαμετρικά αντίθετες άκρες και τις διπλώνουμε λοξά προς τα μέσα, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο κενό μεταξύ τους. Πιέζουμε τις άκρες με το δάχτυλό μας για να κολλήσουν στο κάτω μέρος τους. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

 

Βάζουμε τα με την σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 165˚C για 25-30 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα στριφτάρια με την άχνη ζάχαρη μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.