Νηστίσιμα Palmiers-Γυαλάκια με κανέλα από τον Άκη Πετρετζίκη
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας. Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες. Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας. Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση. Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

 

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.