Spring rolls με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Spring rolls με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

20 λεπτά
Για 10 τεμάχια περίπου
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας στην επιφάνεια εργασίας, το αλείφετε με λίγο λάδι και το διπλώνετε στη μέση κατά μήκος. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης για να σχηματίσετε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης. Μοιράζετε από πάνω σε ίσες ποσότητες τους ξηρούς καρπούς.

Βήμα 2

Αλείφετε τα πλαϊνά του φύλλου με λάδι και τυλίγετε σε αυτό την μπανάνα. Φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες και συνεχίζετε να τυλίγετε το φύλλο ρολό. Αλείφετε την ένωση με λάδι, ώστε να κλείσει. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετείτε σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Τα αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Βήμα 3

Για να κάνετε το σιρόπι, τοποθετείτε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά να πάρουν βράση. Σιγοβράζετε ώσπου να δέσει το σιρόπι. Περιχύνετε τα spring rolls με το σιρόπι, πασπαλίζετε με λίγους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
125 γρ. καρύδια τριμμένα
125 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
1 κ. γλυκού κανέλα
4 κ. σούπας ζάχαρη
4 κ. σούπας σησαμέλαιο
10 μπανάνες μεσαίες

Για το σιρόπι
200 γρ. μέλι
200 γρ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλας