Ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/15

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το σιρόπι 

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.

Για το σιρόπι 

Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Για το σιρόπι 

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 6 φύλλα.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Ενώνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Απλώνουμε σε ένα φύλλο μαργαρίνη με ένα πινέλο.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Απλώνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Αφαιρούμε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.

Για τα ταχινοπιτάκια 

Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.