Στριφτά κρουασανάκια με κρέμα βανίλιας & σταφίδες

Στριφτά κρουασανάκια με κρέμα βανίλιας & σταφίδες

75 λεπτά
Για 19 κρουασανάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Ετοιμάστε την κρέμα

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τοκορν φλάουρ και το 1/ 4 του γάλακτος. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Κατόπιν προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια ρίξτε σε μια μέτρια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, αναμειγνύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και συνεχίστε να χτυπάτε δυνατά πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αφήστε τη για ακόμη 2΄ και μετά αδειάστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε την επιφάνειά της με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα. Αφήστε τη να κρυώσει για 30΄ και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Μοντάρετε τα κρουασανάκια

Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε την κρέμα πάνω στο φύλλο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκορπίστε από πάνω τις σταφίδες και τυλίξτε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά της δημιουργώντας ρολό. Τυλίξτε το ρόλο με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30΄. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα και βάλτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόψτε το ρολό σε ροδέλες πάχους 2 εκ. Τοποθετήστε τις στις λαμαρίνες, αφήνοντας 2-3 εκ. κενό ανάμεσα τους, και ψήστε για 30΄-35΄.

Για το γλασάρισμα

Ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και το νερό σε ένα μπολ και ανακατέψτε το μείγμα με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχετε ένα παχύρρευστο γλάσο. Βάλτε τη μαρμελάδα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Αφήστε για 5΄ μέχρι να ζεσταθεί. Βγάλτε τα κρουασάν από το φούρνο και με ένα πινέλο περάστε τη επιφάνειά τους με τη μαρμελάδα για να γυαλίσουν. Στη συνέχεια περιχύστε το γλάσο με ένα κουτάλι δημιουργώντας γραμμές.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
150 γρ. σταφίδες ξανθές

Για την κρέμα
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. κορν φλάουρ
250ml γάλα αγελαδινό πλήρες
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (55 γρ. )
5ml εσάνς βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το γλασάρισμα
150 γρ. λεία μαρμελάδα βερίκοκο
75 γρ. ζάχαρη άχνη,
60ml νερό χλιαρό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για καφέ
Γλυκές