Αλμυρά Cupcakes με Χωριάτικο Φύλλο Ολικής από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές. Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα. Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο, ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.

 

Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.

 

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes. Πασπαλίζουμε τα cupcakes με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.