Ταρτάκια με Μανιτάρια και Μπεσαμέλ, πράσο και μπέικον σε φύλλο κρούστας για πίτες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 4 φύλλα. Με ένα μπολ ή ένα στρογγυλό κουπ πατ 15 εκ. κόβουμε 6 στρογγυλά κομμάτια από τα φύλλα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας. Συνολικά χρειαζόμαστε 12 στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε κάθε κομμάτι σε λαδωμένες θήκες για muffin 12 θέσεων. Κόβουμε 12 κομμάτια από λαδόκολλα, τα τυλίγουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα σε κάθε θήκη για να κρατήσουν τα φύλλα το σχήμα τους. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε. Βάζουμε το θυμάρι, το ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο. Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η μπεσαμέλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το τυρί, το αβγό και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση 

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C στον αέρα. Βάζουμε τη γέμιση στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Γεμίζουμε τις βάσεις από τα ταρτάκια μας. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με ρόκα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.