Tάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια

Tάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια

Για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ.
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Αχλάδια: Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Προσέχουμε να μη λιώσουν, πρέπει να παραμείνουν σκληρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σιρόπι τους. Κατόπιν τα κόβουμε κατά μήκος και έπειτα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά.

Βήμα 2

Κρέμα αμυγδάλου: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει. Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου. Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια κυκλικά, ξεκινώντας από τα εξωτερικά τοιχώματα με τις μεγαλύτερες φέτες και προχωρώντας προς τα μέσα με τις μικρότερες. Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Για τα αχλάδια
4 μεγάλα, ώριμα αχλάδια βουτυράτα
3½ φλ. νερό
1½ φλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανιλίνη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για την κρέμα αμυγδάλου
140 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θ.δ.
140 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
40 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
140 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, τριμμένα στο multi μέχρι να γίνουν σαν πούδρα
1 βανιλίνη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες