Τάρτα με Ζύμη Κουρού, Λευκή Σοκολάτα, Τυρί Κρέμα και Φράουλες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα, την απλώνουμε στη βάση, την καλύπτουμε και τη σηκώνουμε ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά της φόρμας.

 

Απλώνουμε χαρτί φούρνου στη ζύμη και καλύπτουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε για 20 λεπτά τη βάση της τάρτας και αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει. Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το λικέρ και τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

 

Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες φράουλες και τις ενσωματώνουμε απαλά μέσα στο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στην ψημένη βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

 

Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει. Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε την τάρτα.

 

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα, αλείφουμε με αυτήν τις φράουλες, και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.