Τάρτα με Σοκολάτα και Πορτοκάλι με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (το άλλο το κρατάμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ., το καλύπτουμε με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω φασόλια (για βάρος) ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και προψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

 

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και αναμειγνύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

 

Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160° C ή μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχει ψηθεί αλλά η γέμιση παραμένει ρευστή. Αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με κακάο και την διακοσμούμε με καραμελωμένες ροδέλες πορτοκαλιού.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.