Τραγανά Φύλλα Σφολιάτας με Κρέμα Σοκολάτας και Σπόρους Ροδιού με σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Θα χρειαστεί να περάσουν τέσσερις τουλάχιστον ώρες.

 

Βγάζουμε τη Σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με έναν πλάστη το ανοίγουμε να γίνει λεπτό.

 

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αβγό με το νερό και το απλώνουμε στα φύλλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο. Μεταφέρουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε τα φύλλα στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πιάτο, βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας και από πάνω την κρέμα σοκολάτας, ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ξανά μία στρώση κρέμα σοκολάτας.

 

Τέλος, διακοσμούμε με σπόρους ροδιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κομμάτια σφολιάτας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.