Σφολιατάκια με Φρούτα Εποχής και Μασκαρπόνε Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε τα Φύλλα Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και με ένα στρόγγυλο κουπ-πατ (με διάμετρο 9 εκ.) τα κόβουμε σε 8 κύκλους. Κόβουμε 4 κύκλους σε κάθε φύλλο και, για να μη μας φουσκώσουν πολύ κατά το ψήσιμο, τους τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τους ακουμπάμε σ’ ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τη σφολιάτα που μας έχει περισσέψει, τη χωρίζουμε σε λωρίδες και τη στρίβουμε για να πάρει σχήμα.

 

Τοποθετούμε τις λωρίδες περιμετρικά του κάθε κύκλου που κόψαμε με το κουπ-πατ και αλείφουμε με τον κρόκο αβγού για να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε στη μεσαία θέση, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 15-20’ (στον αέρα), μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν βγάζουμε τα σφολιατάκια μας από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

Μέχρι να ψηθούν τα σφολιατάκια μας, ετοιμάζουμε τη γέμισή μας και ξεπλένουμε τα φρούτα μας. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και βγάζουμε τα κοτσάνια. Χτυπάμε στο μίξερ (με το σύρμα), σε μέτρια ταχύτητα, το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να αναμειχθεί.

 

Στη συνέχεια, αφού έχει κρυώσει η σφολιάτα μας, τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω στα σφολιατάκια χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φρούτα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.