Σφολιάτα Ήλιος με σοκολάτα και φουντούκια από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα πιάτο 28 εκ. διάμετρο κόβουμε από κάθε φύλλο 2 κύκλους. Μεταφέρουμε τον έναν κύκλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο με ένα πινέλο εκτός από 1 εκ. περιμετρικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

 

Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας περιμετρικά για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Με ένα ποτήρι 5-6 εκ. πιέζουμε το κέντρο του κύκλου ώστε να σχηματίζουμε ένα μικρότερο κυκλικό κομμάτι. Κόβουμε περιμετρικά 16 κομμάτια και στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.

 

Κόβουμε το κεντρικό κομμάτι και το τρώμε! Βάζουμε στο κέντρο το μπολ με την γκανάς και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.