Σαμόζας με Κρέας & Τυρί

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

 

Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε τη γλυκοπατάτα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να καραμελώσουν τα λαχανικά. Καθαρίζουμε το καρότο και το  χοντροτρίβουμε. Κόβουμε τα σκόρδα και την πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια για 3΄-4΄ να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 10΄. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον αρακά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τσένταρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε στην άκρη για 30΄.

 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Απλώνουμε το πρώτο Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη στον πάγκο εργασίας με τη μικρή πλευρά μπροστά μας και αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κόβουμε σε τρεις κάθετες λωρίδες. Παίρνουμε 2 λωρίδες και τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη. Βάζουμε στη μία άκρη 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια ώστε να έχουμε ένα τριγωνάκι. Αλείφουμε την άκρη με λίγο αυγό ώστε να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Τηγανίζουμε τα σαμόζας σε καυτό σπορέλαιο για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας το γιαούρτι με την πάπρικα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.