Χωριάτικες Λουκανικόπιτες με σφολιάτα Χρύση Ζύμη από τον Λάμπρο Βακιάρο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/09

 

Αφήνουμε τη Σφολιάτα να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Προθερμαίνουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά φλωρίνης και τσιγαρίζουμε για περίπου 10’.

 

Συνεχίζουμε προσθέτοντας την καπνιστή πάπρικα, τον πελτέ και τις τριμμένες τομάτες και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25-30΄ μέχρι η σάλτσα να πήξει και να μην έχει υγρά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη φέτα και το θυμάρι, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Με έναν πολτοποιητή χειρός ή με ένα μούλτι πολτοποιούμε τη σάλτσα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

 

Αλευρώνουμε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια με έναν πλάστη ανοίγουμε ελάχιστα την κρύα ζύμη της σφολιάτας. Κόβουμε τη ζύμη κάθετα στα 3 κομμάτια και το κάθε μέρος και αυτό στα 2 δημιουργώντας 6 κομμάτια σφολιάτας.

 

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μήκος 2 δάχτυλα λιγότερο από το μήκος από το κάθε κομμάτι σφολιάτας και στη συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνουμε 2 κ.σ. από τη κρύα σάλτσα, με προσοχή αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο. Πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και στο τέλος τοποθετούμε το λουκάνικο πάνω από αυτά. Ανασηκώνουμε τις πλευρές από αριστερά και δεξιά και στη συνέχεια ρολάρουμε προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες λουκανικόπιτες.

 

Μεταφέρουμε τις λουκανικόπιτες σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C για 35’-40’ η μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει καλά η σφολιάτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.