ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη μπεσαμέλ 

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για λίγο. Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας.

Για τη μπεσαμέλ 

Μόλις το μείγμα απορροφήσει την πρώτη δόση, ρίχνουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (5 εκ.) και προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει και το κρέας ένα ωραίο χρώμα.

Για τη γέμιση 

Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, τα δαμάσκηνα, την μπύρα, τον κύβο και τη δάφνη και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια) και σιγοβράζουμε για 1 ½-2 ώρες με κλειστό το καπάκι (κάθε 30 λεπτά ρίχνουμε και μία ματιά). Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη, πατάμε το κρέας με 1 πιρούνι ίσα ίσα να διαλυθεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμισή μας (περίπου 30 λεπτά).

Για την πίτα 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα (25×35) στρώνουμε το 1 φύλλο της σφολιάτας. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στο κέντρο του φύλλου και φροντίζουμε να την απλώσουμε κυκλικά. (Στρώνουμε σε έναν νοητό κύκλο). Μετά στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τη γέμιση.

Για την πίτα 

Αλείφουμε περιμετρικά την σφολιάτα μας με τον κρόκο και καλύπτουμε από πάνω με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα γύρω γύρω (δημιουργούμε μία κυκλική πίτα) και γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω. Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με το υπόλοιπο αβγό. Ψήνουμε την κρεατόπιτα στον φούρνο για 40-50 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά κόβουμε. Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για Κρεατόπιτα με Μοσχάρι Κοκκινιστό από τον Άκη Πετρετζίκη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.