Διπλή Κιμαδόπιτα με Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι να αχνιστεί για 5 λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

 

Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο με το βούτυρο και λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για την πίτα. Στρώνουμε τα μισά Χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη στο ταψί αφού τα λαδώσουμε. Αδειάζουμε το σπανάκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ώστε να πάει παντού στο φύλλο και στη συνέχεια τον κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα Χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, που έχουμε επίσης λαδώσει.

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη γραβιέρα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.