Μπουγάτσα με Κρέμα Λεμονιού-Λάιμ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και το βάζουµε στη φωτιά. Ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το σιµιγδάλι και τους κρόκους των αυγών. Αν χρειαστεί, βάζουµε στο µίγµα αυτό λίγο γάλα για να µαλακώσει.

 

Προτού πάρει βράση το γάλα ρίχνουµε το 1/3 στο µίγµα των αυγών και ανακατεύουµε. Κατόπιν, το αδειάζουµε µέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα. Μόλις δέσει η κρέµα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουµε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο. Τη σκεπάζουµε µε µεµβράνη.

 

Βουτυρώνουµε ένα Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη και τοποθετούµε από πάνω άλλο ένα. Στο κέντρο τους απλώνουµε 250 γρ. κρέµας και απλώνουµε σε παραλληλόγραµµο. Διπλώνουµε τα φύλλα σαν πακέτο.

 

Συνεχίζουµε τη διαδικασία και µε τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέµα.

 

Τοποθετούµε τα πακέτα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45΄.

 

Αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.