Τάρτα με Αλμυρή Κρέμα Μπουγάτσας και σύγκλινο με ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Αφήνουμε τη Ζύμη Κουρου να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο (ψιλοκομμένο) σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας καθ’ όλη την διάρκεια, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και λείο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη εστία. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

 

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

 

Λαδώνουμε καλά μια ταρτιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μια ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη και πιέζουμε καλά έτσι ώστε να φορμαριστεί σωστά. Με την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού «ξύνουμε» το χείλος της ταρτιέρας για να κόψουμε τη ζύμη που προεξέχει και στη συνέχεια με τα μέρη που περίσσεψαν συμπληρώνουμε τα κενά που υπάρχουν.

 

Περιχύνουμε στην ταρτιέρα την αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και ψήνουμε στους 180°C για 30 – 35′ ή μέχρι να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.