Κοτόπουλο με Τραχανά & Μπεσαμέλ σε Φύλλο Κρούστας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Κρέμα: Σε µια µέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το γάλα σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουµε να κάψει. Προσθέτουµε τον τραχανά πασπαλιστά αλλά όλο µαζί, ανακατεύοντας δυνατά και διαρκώς µε τον αυγοδάρτη. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα σε χαµηλή φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και η κρέµα να πήξει και να µοιάζει µε µπεσαµέλ. Προσθέτουµε το βούτυρο, ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει και αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Ρίχνουµε τη γραβιέρα, το αυγό, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, το ρας ελ χανούτ και ανακατεύουµε µέχρι να γίνει µια κρέµα λεία και οµοιογενής. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και τα αµύγδαλα και αφήνουµε να κρυώσει, καλύπτοντας µε διάφανη µεµβράνη που θα ακουµπά επάνω για να µην κάνει κρούστα.

 

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Αλείφουµε µε λίγο ελαιόλαδο µια φόρµα για κέικ µε τρύπα στη µέση και στρώνουµε σταυρωτά 8 Φύλλα Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη λαδωµένα ένα-ένα. Τα στρώνουµε πιέζοντας στο κέντρο ώστε να περάσουν από την κεντρική τρύπα της φόρµας.

 

Αδειάζουµε την κρέµα και την ισιώνουµε. Γυρίζουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα και καλύπτουµε τη γέµιση. Στρώνουµε τα δύο τελευταία λαδωµένα φύλλα και µε ένα ψαλίδι κόβουµε όσο περισσεύει, αφήνοντας περίπου 2 εκ. να προεξέχουν. Με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζουµε τις άκρες των δύο φύλλων και τα «σφηνώνουµε» προς τα κάτω. Ψήνουµε την πίτα για 40΄-50΄ µέχρι να ροδίσει καλά.

 

Τη βγάζουµε από τον φούρνο, την αφήνουµε να σταθεί για 20΄ και την αναποδογυρίζουµε σε µια πιατέλα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.