Κιμαδόπιτα με Κιμά Κοτόπουλο και Μπαχαρικά σε Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Αφήνουμε το Χωριάτικο Φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τον κιμά κοτόπουλου με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα για περίπου 10 – 12 λεπτά.

 

Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και στη συνέχεια αφού ανακατέψουμε ελαφρώς σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το νερό, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς και να μην είναι πολύ ρευστός. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά το μισό. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Στη συνέχεια, μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά και την τριμμένη γραβιέρα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και πριν προσθέσουμε τα αβγά σιγουρευόμαστε ότι η γεύση είναι σωστή. Προσέχουμε να μην βάλουμε πολύ αλάτι στο μείγμα, επειδή η φέτα είναι αλμυρή.

 

Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε πολύ καλά (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο). Επαναλαμβάνουμε το λάδωμα και στο επόμενο φύλλο μέχρι να έχουμε 4 φύλλα πριν βάλουμε τη γέμιση. Τοποθετούμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο πάνω από τη γέμιση, το οποίο έχουμε διπλώσει και λαδώσει ενδιάμεσα. Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο το οποίο και τοποθετούμε κανονικά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει.

 

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 55 λεπτά με 1 ώρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.