Κιμαδορολάκια με Σφολιάτα και Ντιπ Γιαουρτιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.

 

Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με την καπνιστή πάπρικα και την γλυκιά πάπρικα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς. Προσθέτετε τον πελτέ μαζί με την ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και έχει δέσει καλά, τον αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και τον αφήνετε να κρυώσει αρκετά. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, σε έναν καθαρό ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς, με έναν πλάστη, από όλες τις μεριές. Απλώνετε τον μισό κιμά στο φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας στην μία μεγάλη πλευρά ένα περιθώριο περίπου 2 δαχτύλων. Τυλίγετε σε ρολό την μεγάλη πλευρά, προς την πλευρά στην οποία υπάρχει το περιθώριο, το οποίο περνάτε με λίγο νερό, για να κολλήσει και να κλείσει καλά το ρολό.

 

Κόβετε το ρολό σφολιάτας σε φέτες πάχους περίπου 2 δαχτύλων και τοποθετείτε τα κομμάτια σε ταψάκια με φόρμες για muffin. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

 

Όση ώρα ψήνονται τα ρολάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος γιαουρτιού, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα ρολάκια κιμά σε μία μεγάλη πιατέλα με 1-2 κουταλάκι από την σος γιαουρτιού από πάνω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.