Φλογέρες με Προσούτο και Τυρί σε Φύλλο Κρούστας για Πίτες από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου). Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.

 

Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσούτο και λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.

 

Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα. Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με τη σος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.