Μοσχαράκι κοκκινιστό στον φούρνο σκεπασμένο χωριάτικα φύλλα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο και κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια το μοσχάρι.

 

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το μοσχαρίσιο καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.

 

Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, την ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, λίγο νερό, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για περίπου 1½ ώρα.
Όταν το μοσχάρι έχει μαλακώσει και η σάλτσα έχει δέσει, αποσύρετε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, το απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Απλώνετε τα χωριάτικα φύλλα σε ένα καθαρό πάγκο, λαδώνετε ένα-ένα φύλλο, το τσαλακώνετε σε στρογγυλές μπάλες και καλύπτεται από πάνω το πυρίμαχο σκεύος με το μοσχάρι.

 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.