Το σαραγλί γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό με σοκολάτα και τραγανό φύλλο από τη Χρυσή Ζύμη. Μια γιορτινή, πλούσια σε γεύση συνταγή με ξηρούς καρπούς, που ενώνει την παράδοση με τη σοκολατένια απόλαυση. Ετοιμάζεται εύκολα και εντυπωσιάζει σε κάθε περίσταση!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι — τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, τις φλοίδες από 1 λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο σε πολύ σιγανή φωτιά να λιώσει. Μόλις λιώσει, το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει και χωρίζουμε προσεκτικά το καθαρό λιπαρό στοιχείο από την πρωτεΐνη, τη λευκή ουσία που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αυτό το βούτυρο λέγεται clarifie.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα καρύδια και τα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αρκετά καλά, χωρίς να γίνουν εντελώς σκόνη. Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε έναν καθαρό και στεγνό πάγκο τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας, τοποθετούμε τον μικρό πλάστη στα ¾ του φύλλου, γυρνάμε το φύλλο προς τα μέσα, πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών και περιχύνουμε με το βούτυρο clarifie. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, πιέζουμε τις 2 μεριές προς τα μέσα, το αφαιρούμε από τον μικρό πλάστη και το τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο clarifie. Ψήνουμε τα σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά. Όταν τα σαραγλί είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε τα ζεστά σαραγλί με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε τα σαραγλί να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε σε μικρά ατομικά πιατάκια με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα από πάνω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 4 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.