Μπακλαβάς με Καρύδια και Ξηρά Φρούτα με Φύλλο Κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

 

Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια με τους χουρμάδες, τα βερίκοκα, τα φρουί γλασέ, την ινδική καρύδα και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε 4-5 βουτυρωμένα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώνουμε το 1/4 από τη γέμιση.

 

Τυλίγουμε σε χοντρό ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση φτιάχνοντας άλλα 3 ρολά. Τα τοποθετούμε κι αυτά δίπλα στο προηγούμενο.

 

Κόβουμε εγκάρσια τα ρολά σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τον μπακλαβά στον φούρνο στους 150°-160°C για 90 λεπτά.

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε όλα τα υλικά 10-15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά καυτό, τον σιροπιάζουμε. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα εφιλέ.

 

Αφήνουμε τον μπακλαβά ν’ απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά, πριν τον σερβίρουμε.

 

Το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη είναι λεπτό σαν μετάξι, απορροφά όσο σιρόπι πρέπει και δουλεύεται εύκολα χωρίς να σπάει. Μη σκεπάζετε τον μπακλαβά για να παρεμείνουν τα φύλλα υπέροχα τραγανά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.