Κοπεγχάγη σε Φόρμα με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την ανακατεύουμε με τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μείγμα με τα αμύγδαλα.

 

Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Στρώνουμε σε δύο στρογγυλές φόρμες από 5 φύλλα κρούστας, αλειμμένα με βούτυρο. Μοιράζουμε στις φόρμες το μείγμα και το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν. Κατόπιν στρώνουμε σε κάθε φόρμα από άλλα 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο.

 

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε ακτινωτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 50 λεπτά περίπου. Βράζουμε 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και τον χυμό του λεμονιού. Περιχύνουμε τα δύο γλυκά με το σιρόπι, αφού κρυώσουν για 10 λεπτά, και γαρνίρουμε με μισά καρύδια.

 

Το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη απορροφά τη σωστή ποσότητα σιροπιού και παραμένει τραγανό. Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη εδώ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.