Αυτή η εύκολη στριφτή κρεμμυδόπιτα συνδυάζει απλότητα και γεύση. Με σοταρισμένα κρεμμύδια, φέτα και φύλλο κρούστας της Χρυσής Ζύμης, είναι η ιδανική πίτα για καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Προετοιμάζεται εύκολα, ψήνεται μέχρι να ροδίσει και σερβίρεται σε κομμάτια που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Ζεσταίνουµε σε µια κατσαρόλα το βούτυρο σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά και τσιγαρίζουµε τα κρεµµύδια να µαραθούν καλά, να φύγουν τα υγρά τους, αλλά να µη µαυρίσουν. Προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουµε να χλιάνουν.
Γέμιση
Ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπηµένα, το τυρί και τόσο γάλα ώστε να πετύχουµε την επιθυµητή ρευστότητα της γέµισης.
Γέμιση
Στρώνουµε δύο-δύο τα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε καλά. Μοιράζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε καλά βουτυρωµένο ταψί, δημιουργώντας ένα σαλιγκάρι στο κέντρο του ταψιού. Αλείφουμε µε βούτυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Γέμιση
Βουτυρώνουµε καλά ξανά και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερµασµένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη µεσαία θέση του φούρνου, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε κομματάκια και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.