Πρασοτυρόπιτα με ζύμη Κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/02

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέσα σε καυτό νερό, για να ζεματιστούν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε σφιχτά με μια πετσέτα ώστε να βγάλουν όλο το νερό και τα σοτάρουμε με το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε, το σιμιγδάλι, το ανθότυρο κομματιασμένο με τα δάχτυλά μας και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα των πράσων και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C.

 

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και στρώνουμε ένα ένα τα μισά από τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά με μαργαρίνη. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα των πράσων, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων, που έχουμε ήδη στρώσει, προς το εσωτερικό του ταψιού και με ένα πινέλο τις αλείφουμε ελαφρά με λιωμένη μαργαρίνη. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού και κατόπιν τα στρώνουμε επάνω από το μείγμα, αλείφοντάς τα και αυτά με μαργαρίνη. Πιέζουμε τις άκρες των επάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν καλά με τις γυρισμένες άκρες των κάτω. Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Μόλις η πρασόπιτα ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.