Τα πουγκιά σφολιάτας με κολοκύθι και φέτα είναι μια λαχταριστή πρόταση για όσους αγαπούν τις δημιουργικές πίτες και τις κομψές παρουσιάσεις. Η τραγανή σφολιάτα αγκαλιάζει τη δροσερή γέμιση με φρέσκο κολοκύθι και πλούσια φέτα, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό που ταιριάζει τόσο σε καθημερινά σνακ όσο και σε πιο γιορτινές περιστάσεις. Ιδανικά για μπουφέ ή για να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε µια βαθιά κατσαρόλα µε νερό που βράζει βράζουμε το κολοκύθι για 10΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουµε καλά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα και στρώνουµε ένα ταψί µε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε προσεκτικά τα κολοκυθάκια, τη φέτα, τα κρεµµυδάκια, τα μυρωδικά, δύο αυγά, αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουµε το µείγµα σε 12 ίσες µερίδες.
Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας ακουμπάμε τα δύο φύλλα Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και µε ένα κοφτερό µαχαίρι τα χαράζουµε ώστε να πάρουµε 12 τετράγωνα. Βάζουµε λίγη γέµιση στο κέντρο κάθε κοµµατιού, κατόπιν πιάνουµε τις 4 άκρες της σφολιάτας µε τα δάχτυλα και τις φέρνουµε προς το κέντρο, πιέζοντας να κλείσουν και να σχηµατίσουν πουγκάκια.
Σε ένα µπολ χτυπάµε το τρίτο αυγό και αλείφουµε µε αυτό τα πουγκάκια.
Τα πασπαλίζουµε µε το µαύρο σουσάµι και τα ψήνουµε για 25΄-30΄ µέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.