ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και αφαιρούμε σπόρους και ίνες. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ανακατεύουμε τακτικά.

 

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αλείφουμε ελαφρώς το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά του ταψιού. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση την κρύα γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

 

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. “Τσιμπάμε” τις άκρες των δύο φύλλων να κολλήσουν. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια ή τρυπάμε την επιφάνεια με τη μύτη του μαχαιριού. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το μαυροσούσαμο.

 

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει εύκολα η πίτα από το ταψί. Περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που τη βάζουμε στον φούρνο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.